Head of Aftermarket and Service til børsnoteret cleantech virksomhed

Attraktiv mulighed for at blive Head of Aftermarket and Service hos en mindre dansk-baseret cleantech virksomhed med stort potentiale. Reference til administrerende direktør. Turnaround case: etablere aftermarket strategi og drive implementeringen. Skabe profitabel vækst gennem øget kundetilfredshed og -loyalitet. Stillingen baseret i Randersområdet.

Stillingen

Vores klient er en mindre teknologivirksomhed indenfor cleantech. Virksomheden har en række innovative løsninger og er globalt førende på sit felt – som er en niche i vækst og med stort potentiale. Virksomheden, som har hovedsæde i Storkøbenhavn, har flere lokationer i Danmark og tæller for øjeblikket nogle hundrede medarbejdere i alt. Virksomheden har for nylig fået ny administrerende direktør, som har igangsat en turnaround af selskabet. Denne er godt undervejs og man er nu på udkig efter en strategisk og kommercielt tænkende, socialt intelligent leder, som kan stå for en markant styrkelse af selskabets aftermarket forretning.

Servicefunktionen er i dag organiseret under operations og drives som en rent reaktiv serviceforretning mod selskabets globale kunder. Servicefunktionen bemandes af teknisk dygtige specialister men uden den nødvendige kommercielle forståelse og uden at have været et strategisk fokusområde for virksomheden. Der er stor mulighed for at videreudvikle både kundeoplevelse og -loyalitet ved at tage en mere proaktiv tilgang til service og aftermarket ligesom området kan opbygges til en strategisk driver for den samlede forretning gennem øget brug af data, kundeindsigt og innovative forretningsmodeller.

Head of Aftermarket er en nyoprettet rolle, som skal referere til den administrerende direktør og indgå i virksomhedens øverste ledergruppe. I rollen får du det fulde ansvar for selskabets aftermarket strategi og technical support, ligesom du bliver P&L ansvarlig for området. Du bliver personaleansvarlig for technical support og udekørende service – samlet set et par håndfuld medarbejdere. Samtidig får du ansvar for at opbygge partnerskaber indenfor technical support der hvor selskabets primære kunder findes.  

Dine ansvarsområder og primære opgaver omfatter:

 • Udvikle aftermarket strategi for selskabet med afsæt i eksisterende kundeløsninger og eksisterende produktportefølje – herunder etablering af KPI og nøgletal for funktionen samt udvikling af vækstplan i samspil med øvrige nøglespillere i selskabet.
 • Optimering af reservedelslagerbinding.
 • Udvikling af nye forretningsmodeller i samarbejde med salgsorganisationen for at styrke de langsigtede kunderelationer og udvikle værdien for både kunder og selskabet.
 • Udvikle en global partnerstruktur for servicepartnere, som er tilpasset selskabets kundebase.
 • Evaluere og styrke kundeservice og kundetilfredshed i forbindelse med teknisk service og aftermarket.
 • Bidrage til styrkelse af kundeorienteringen og den kommercielle næse i virksomhedskulturen.
 • Indgå i ledergruppen for selskabet og derigennem bidrage til den strategiske udvikling af selskabet og den videre profitable vækst.  

Kandidatprofil

Den ideelle kandidat har erfaring med ledelse af en aftermarket / technical support funktion, som servicerer kundetilpassede løsninger / procesanlæg. Det er ikke så afgørende hvilken industri din erfaring er høstet fra. Til gengæld er det vigtigt, at du har en kommerciel og strategisk tilgang til Aftermarket – dog uden at du mister ”hands-on” og teknisk tæft. Måske er du i dag leder for en tilsvarende størrelse af team men har lyst til at blive del af en spændende og international koncern med stort potentiale og appetit på forandring. Men du kan også være mellemleder eller projektleder med et ansvar for aftermarket eller teknisk support i en større virksomhed og nu være klar til at også få selvstændigt kommercielt ansvar i et lidt mindre selskab.

Mere konkret er du nok kendetegnet ved:

 • Betydelig erfaring med strategisk aftermarket og technical support – herunder meget gerne erfaring med at drive forandringsledelse indenfor dette område i både egen afdeling og sammen med andre afdelinger (salg, produktion, finans mv.)
 • Drive og handlekraft. Du er en ”do-er”, der naturligt tager ansvar for at køre tingene helt i mål og er god til at prioritere mellem ”need to have” og ”nice to have”.
 • At kunne bevare overblik og træffe rationelle beslutninger – også når der ikke nødvendigvis er 100% klarhed.
 • Strategisk kompetence og evnen til at samtænke tekniske løsninger med kundeindsigt og kreativ forretningsudvikling.
 • Forretningsmæssig indsigt og forståelse for udfordringer og muligheder i forsyningskæden samt en solid erhvervsøkonomisk forståelse.
 • En udpræget proaktiv natur, som gør at du naturligt tager serve-retten til initiativer og driver forandring helt igennem.
 • Stærke sociale evner, som gør at du kan drive forandring internt i organisationen og få folk med på at gøre tingene på en ny måde.
 • Stærke forhandlingsevner så du kan skabe stærke og holdbare partnerskaber med globale partnere. 

Virksomheden er baseret i Danmark og Dansk er det primære koncernsprog. Dog er det vigtigt at du også behersker Engelsk da en stor del af virksomheden er orienteret mod udlandet og da der ligger mere potentiale i dette.

Interesseret?

Husum Search bistår med denne rekruttering. Hvis du har interesse i stillingen eller har spørgsmål, er du velkommen til i fortrolighed at kontakte Kristian Husum på kristian@husumsearch.dk / 29 89 41 09.

Scroll to Top
Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.