Løsningsarkitekter

Er du dygtig it-arkitekt, erfaren udvikler med en solid arkitekturforståelse eller it-konsulent med viden og interesse for både arkitektur og forretning, så skal du måske være del af KOMBITs dygtige it-arkitekturteam og være med til at drive digitaliseringen af de danske kommuner.

Stillingen

KOMBIT har ansvaret for indkøb, udvikling og styring af store samfundsunderstøttende it-systemer på kommunernes vegne og har dermed ansvar for samfundskritiske løsninger i kommunerne, f.eks. AULA, Social Pension, DUBU m.fl. Formålet er klart: at skaffe bedre, billigere og mere sammenhængende digitalisering til gavn for alle danskere. Du bliver del af et dygtigt it-hus med en meningsfuld rolle i samfundet, høje ambitioner og med fokus på at medarbejderne har et arbejdsliv i balance.

Som it-arkitekt indgår du i KOMBITs store arkitekturspeciale, der dækker alle væsentlige arkitekturdomæner. I første omgang bliver du tilknyttet KDI forretningsfællesskabet, som ejer serviceplatformen og den fælleskommunale infrastruktur på tværs. Du vil på lidt længere sigt også kunne blive tilknyttet andre projekter og er selv med til at forme retningen af din videre specialisering.

KDI er i drift og fokus er derfor på sikker drift, forbedringer og integration af nye systemer samt løbende videreudvikling af systemet. Du vil træde ind i rollen som service- eller produktejer med specifikt ansvar for arkitekturen for en eller flere af vores eksisterende eller nye komponenter på den fælles kommunale infrastruktur. Desuden får du et medansvar for at sikre en sammenhængende arkitektur på tværs af både den fælles kommunale infrastruktur og KOMBITs løsningsportefølje i øvrigt. KOMBIT har et meget stærkt fagligt miljø og arbejder gerne på tværs og i tæt samarbejde med kommunerne, KL og leverandørerne, hvor du får en vigtig rolle ift. formidling og dialog vedr. krav, arkitektur, design og beslutninger.

De væsentlige ansvarsområder og arbejdsopgaver som it-arkitekt omfatter:

 • Sikre at KOMBITs og kommunernes langsigtede strategier realiseres i løsningerne
 • Deltage i arbejdet med at udbrede og videreudvikle strategier, principper og mønstre som medvirker til at arkitekturen i de fælleskommunale løsninger løbende forbedres og optimeres
 • Varetage kontakten og dialog med faglige nøglepersoner hos KOMBITs leverandører
 • Afklare tværgående arkitekturmæssige udfordringer og risici
 • Træffe pragmatiske løsningorienterede og rettidige beslutninger som sikrer fremdrift på projekterne.
 • Forstå den forretningsmæssige kontekst, som løsningen og dens arkitektur skal understøtte
 • Sikre løsningernes tilgængelighed for kommuner og deres leverandører
 • Kravspecificere og sikre at de forretningsmæssige behov omsættes til IT-løsninger i overensstemmelse med kontrakten og arkitekturen
 • Sikre effektiv kommunikation af beslutninger til både internt og eksternt

Stillingen giver en god mulighed for at arbejde på tværs af fagligheder og spændende it-projekter med stor samfundsmæssig bevågenhed og mange spændende arkitektoniske udfordringer af teknisk og praktisk karakter. Du bliver del af et særdeles stærkt arkitekturspeciale i en virksomhed, som bidrager aktivt til en digitaliseringsagenda, der rører store dele af det danske samfund.

Du vil referere til chefarkitekten i KOMBIT og kan i øvrigt klikke videre for at se mere om www.kombit.dk/KDI.

Kandidatprofil

Den ideelle kandidat har nok en relevant teknisk uddannelse som f.eks. datalog, it-ingeniør, cand.it., eller tilsvarende. Måske har du erfaring som løsnings-arkitekt men du kan også sagtens have siddet som softwareudvikler og have et ønske om at bevæge dig mere og mere i retning af løsningsarkitekturen. Der vil være mulighed for både erfarne og mindre erfarne kandidater med interesse for arkitektur og komplekse integrationer.

Som erfaren specialist har du solid praktisk erfaring med arkitektur og integration som it-arkitekt eller udvikler/konsulent/rådgiver fra leverandørsiden. Du har erfaring med store og komplekse projekter og løsninger, hvor du har haft en central rolle i forhold til løsningsarkitektur og opgaver relateret til serviceudstilling og integration.

Som mindre erfaren kandidat har du en solid og dokumenteret viden om arkitektur og integration og erfaring med udvikling. Samtidig har du naturligvis både faglige ambitioner og en tydelig interesse for offentlig digitalisering. 

Som person er du nok:

 • Ansvarsbevidst og struktureret men samtidig en udpræget samarbejdsorienteret person, der trives i en social og stærk virksomhedskultur.
 • Analytisk stærk og problemløsende men samtidig orienteret mod kompromiser og i stand til at samarbejde tværfagligt
 • I stand til at sætte dig ind i komplekse problemstillinger ud fra en dyb teknisk forståelse
 • Fleksibel og i stand til at arbejde effektivt med flere projekter og ledere samt omstille sig til ændrede prioriteter når det er nødvendigt
 • Vant til at arbejde sammen med andre stærke faglige profiler og dygtig til at formidle budskaber klart og tydeligt.

Interesseret?

Husum Search bistår KOMBIT i forbindelse med denne rekruttering. Hvis du har interesse i stillingen eller spørgsmål er du velkommen til at kontakte Kristian Husum på kristian@husumsearch.dk eller tlf. 29 89 41 09.

Om KOMBIT

I KOMBIT er der højt til loftet og rige muligheder for at sætte sit personlige præg på eget jobindhold. Og selv om ambitionerne er høje, har organisationen fokus på en fornuftig work-life-balance og giver mulighed for at tilrettelægge en fleksibel hverdag. KOMBIT sætter kvaliteten i arbejdet højt og tilbyder gode efteruddannelsesmuligheder, som er individuelt tilpasset karriere- og udviklingsplaner. KOMBIT er en virksomhed med en stærk og menneskelig virksomhedskultur og med et væld af sociale arrangementer for enhver smag. Du kan læse mere om KOMBIT som arbejdsplads på https://www.kombit.dk/karriere

Scroll to Top
Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.