It-arkitekt til Aula

Bliv del af KOMBITs dygtige it-arkitekturteam og vær med til at drive digitaliseringen af de danske kommuner. På den korte bane får du ansvaret for den arkitektoniske videreudvikling af kommunikationsplatformen Aula på et tidspunkt hvor den aldrig har været mere aktuel. Spændende og fagligt udfordrende mulighed for en dygtig it-arkitekt med lyst til at blive del af et stærkt it-hus med en meningsfuld rolle i samfundet, høje ambitioner og fokus på at medarbejderne har et arbejdsliv i balance.

Stillingen

KOMBIT har ansvaret for indkøb, udvikling og styring af store samfundsunderstøttende it-systemer på kommunernes vegne og har dermed ansvar for så forskellige systemer som kommunernes sygedagpenge system, skolernes Aula og det kommende digitale valghandlingssystem. Formålet er klart: at skaffe bedre, billigere og mere sammenhængende digitalisering til gavn for alle danskere.

Som it-arkitekt indgår du i KOMBITs store arkitekturspeciale, der dækker alle væsentlige arkitekturdomæner. I første omgang bliver du tilknyttet Aula projektet, som du bliver arkitektur-ansvarlig for. Du vil på lidt længere sigt blive tilknyttet andre projekter – og er selv med til at forme retningen af din specialisering. Aula er nu i en fase hvor der er fokus på sikker drift, videreudvikling af systemet, overholdelse af compliance og udbygningen af samspillet med fælleskommunal og fællesoffentlig infrastruktur fx NemLogin3.

De væsentlige ansvarsområder og arbejdsopgaver omfatter:

 • Overordnet ansvar for arkitekturen i dit projekt og agere SPOC for alle arkitekturrelaterede forhold internt i KOMBIT og i relation til leverandører.
 • Sikre en sammenhængende arkitektur på tværs af KOMBITs leverancer i overensstemmelse med den fælleskommunale rammearkitektur og KOMBITs metode.
 • Kravspecificere og sikre at de forretningsmæssige behov omsættes til IT-løsninger i overensstemmelse med kontrakten og arkitekturen
 • Sikre at dokumentationen er på plads samt at systemets tekniske kvalitet og mulighed for at blive vedligeholdt og videreudviklet fastholdes ved ændringsønsker
 • Kravstille og sparre med leverandøren om udstilling af data via snitflader til andre systemer
 • Sparring med it-konsulenter på projektet om non-funktionelle aspekter ifm. funktionelle behov og ændringer
 • Review og godkendelse af løsningsdesign og dokumentation
 • Tværgående afklaring af arkitekturmæssige udfordringer og risici i KOMBITs projekter
 • Deltage i arbejdet med at udbrede og videreudvikle strategier, principper og mønstre som medvirker til at arkitekturen i de fælleskommunale løsninger løbende forbedres og optimeres
 • Stærk og synlig repræsentation af arkitekturområdet i KOMBIT både internt og eksternt
 • Sikre effektiv kommunikation af arkitektur, løsninger og beslutninger til vigtige interessenter

Stillingen giver en helt unik mulighed for at arbejde på tværs af fagligheder og spændende it-projekter med stor samfundsmæssig bevågenhed og mange spændende arkitektoniske udfordringer af teknisk og praktisk karakter. Du bliver del af et særdeles stærkt arkitekturspeciale i en virksomhed, som bidrager aktivt til en digitaliseringsagenda, der rører store dele af det danske samfund.

Du vil referere til chefarkitekten i KOMBIT.

Kandidatprofil

Den ideelle kandidat har en relevant teknisk uddannelse som f.eks. datalog, it-ingeniør, cand.it., eller tilsvarende samt tilstrækkelig it-arkitekturmæssig erfaring til at kunne tage ansvaret for et så komplekst og eksponeret system som Aula. Udover at have styr på din it-arkitektur, er du relations skabende, robust og god til at forventningsafstemme i et til tider komplekst interessentnetværk. Da KOMBIT på alle projekter arbejder tæt med leverandører, er det væsentligt at du har erfaring med softwareudvikling via underleverandører, løsningsarkitektur samt projektestimering og forhandling/dialog med leverandører bredt set.

Du har selvfølgelig en god forretningsforståelse og er i stand til at omsætte disse til løsningsarkitektur og non-funktionelle krav. Måske er du i dag løsningsarkitekt med erfaring fra projekter på en cloud-infrastruktur – og det er da kun et plus hvis du også har viden om udvikling til iOS og Android. Du har nok en vis forståelse og interesse for informationssikkerhed, herunder f.eks. viden om autentifikation og autorisation via Uni-login, NemID og gerne fælleskommunal infrastruktur.

Som person er du nok:

 • Ansvarsbevidst og struktureret men samtidig en udpræget samarbejdsorienteret person, der trives i en social og stærk virksomhedskultur.
 • Analytisk stærk og problemløsende men samtidig orienteret mod kompromiser og i stand til at samarbejde tværfagligt
 • I stand til at sætte dig ind i komplekse problemstillinger ud fra en dyb teknisk forståelse
 • Fleksibel og i stand til at arbejde effektivt med flere projekter og ledere samt omstille sig til ændrede prioriteter når det er nødvendigt

Interesseret?

Husum Search bistår KOMBIT i forbindelse med denne rekruttering. Hvis du har interesse i stillingen eller spørgsmål er du velkommen til at kontakte Kristian Husum på kristian@husumsearch.dk eller tlf. 29 89 41 09.

Om KOMBIT

I KOMBIT er der højt til loftet og rige muligheder for at sætte sit personlige præg på eget jobindhold. Og selv om ambitionerne er høje, har organisationen fokus på en fornuftig work-life-balance og giver mulighed for at tilrettelægge en fleksibel hverdag. KOMBIT sætter kvaliteten i arbejdet højt og tilbyder gode efteruddannelsesmuligheder, som er individuelt tilpasset karriere- og udviklingsplaner. KOMBIT er en virksomhed med en stærk og menneskelig virksomhedskultur og med et væld af sociale arrangementer for enhver smag. Du kan læse mere om KOMBIT som arbejdsplads på https://www.kombit.dk/karriere

Scroll to Top
Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.