Vice President, Sales til mindre, børsnoteret teknologiselskab

Attraktiv mulighed for at blive VP, Sales hos en mindre dansk-baseret teknologivirksomhed med egen produktion og internationalt BtB salg af komponenter og integrerede løsninger. Selskabet har stort potentiale og er godt på vej i en turnaround proces. Reference til administrerende direktør og del af den øverste ledergruppe. 

Stillingen

Vores klient er en mindre teknologivirksomhed indenfor cleantech. Virksomheden har en række innovative løsninger og er blandt de globalt førende indenfor sit felt, som er en niche i vækst og med stort potentiale indenfor den grønne dagsorden. Virksomheden, som har hovedsæde i Storkøbenhavn, har flere lokationer i Danmark og tæller for øjeblikket nogle hundrede medarbejdere i alt. Virksomheden er vel undervejs med en turnaround proces og man er nu på udkig efter en dygtig, ambitiøs og socialt intelligent VP Sales, som kan lede og videreudvikle salgsorganisationen, herunder især at øge selskabets aftryk indenfor de mere komplekse kundetilpassede og integrerede løsninger.

Salgsorganisationen består aktuelt af en håndfuld dygtige og erfarne sælgere med forskelligartede kompetenceprofiler svarende til at virksomhedens kunder aftager alt fra mere commoditized delkomponenter til teknologisk komplekse integrerede løsninger. Virksomheden har en god position på markedet indenfor sin niche og det er vurderingen, at man har potentialet til at blive nummer 1 eller 2 i sine kategorier indenfor 5 år. Virksomhedens patenterede løsninger er på flere områder konkurrenterne teknologisk overlegne, men de er til gengæld en smule dyrere i indkøb. Dermed bliver den strategisk-kommercielle positionering væsentlig ligesom det mere komplekse integrerede løsningssalg bliver vigtigt at videreudvikle.

Du kommer i stillingen til at referere til den administrerende direktør og indgår i virksomhedens øverste ledergruppe. Selskabet omsætter aktuelt i omegnen af 120 mio. kr. og ser ind i en tocifret %-vækst. Salget er globalt men med hovedvægten aktuelt i Europa.

Dine ansvarsområder og primære opgaver omfatter:

 • Implementering af den aktuelle salgsstrategi og ledelse af salgsorganisationen som spillende træner.
 • Drive et eget kundeansvar for udvalgte kunder hvor det giver mening eller hvor du er særlig oplagt positioneret.
 • Medvirke til at udvikle den vækststrategi for selskabet, som skal efterfølge den aktuelle turnaround- og stabiliseringsstrategi. Heri indgår også udvikling af kommerciel strategi.
 • Udvikling og implementering af partnerskabs- og distributørstrategi.
 • Videreudvikling af selskabets salgsstyrke for at fremtidssikre selskabets konkurrencemæssige fordel og sikre at man kan levere på det mere komplicerede teknologiske løsningssalg.  

Hele salgsorganisationen er baseret i Danmark – de fleste på hovedkontoret i Storkøbenhavn hvor du og den øvrige ledergruppe også er baseret.

Kandidatprofil

Den ideelle kandidat har en relevant videregående uddannelse og betydelig erfaring med ledelse af en BtB salgsfunktion fra en producerende teknologivirksomhed med både komponentsalg og salg af kundetilpassede komplekse løsninger. Præcis fra hvilken industri din erfaring er er mindre afgørende. Til gengæld er det vigtigt, at du har en ”hands-on” tilgang til både ledelse af både virksomhed og mennesker – men dog uden at miste det strategiske overblik og den langsigtede retningssans.

Måske er du i dag salgsansvarlig i en mindre virksomhed og har lyst til at blive del af en vækstvirksomhed med stort potentiale og appetit på forandring. Du kunne også være segmentsalgsansvarlig i en lidt større virksomhed og nu være klar til at også få det fulde salgsansvar i et lidt mindre selskab. Eller du kunne have en helt tredje erfaringsbaggrund.

Mere konkret er du nok kendetegnet ved:

 • Betydelig strategisk og operationel BtB salgserfaring fra en teknologivirksomhed med egen produktion.
 • Strategisk tæft og evne til at se igennem kompleksiteten og identificere de store kommercielle muligheder.
 • Ledelseserfaring, herunder erfaring med at lede kompetente og erfarne folk.
 • Drive og handlekraft. Du er en ”do-er”, der naturligt tager ansvar for at køre tingene helt i mål og er god til at prioritere mellem ”need to have” og ”nice to have”.
 • At kunne bevare overblik og træffe rationelle beslutninger – også når der ikke nødvendigvis er 100% klarhed.
 • Bred forretningsmæssig indsigt og forståelse for udfordringer og muligheder i forsyningskæden – samt naturligvis god teknologisk grundforståelse, der sætter dig i stand til at forstå selskabets produkter og kunder.
 • En udpræget proaktiv natur, som gør at du naturligt tager serve-retten til initiativer og driver forandring helt igennem.
 • Social intelligens og robusthed. Du kan både sige til og fra men gør det på en måde, som får folk med dig.

Virksomheden er baseret i Danmark og Dansk er det primære koncernsprog. Dog er det selvfølgelig vigtigt at du også behersker Engelsk i tale og skrift da stort set alt salg er til udlandet.

Du skal regne med 30-50 rejsedage årligt, primært i forbindelse med kunderettet aktivitet.  

Interesseret?

Husum Search bistår med denne rekruttering. Hvis du har interesse i stillingen eller har spørgsmål, er du velkommen til i fortrolighed at Kristian Husum på kristian@husumsearch.dk / 29 89 41 09.

Scroll to Top
Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.