WWF VERDENSNATURFONDEN SØGER HEAD OF PUBLIC AFFAIRS  

WWF Verdensnaturfonden er verdens største uafhængige naturorganisation og en af de absolut mest indflydelsesrige både i Danmark og internationalt. Her er muligheden for at blive del af ledelsen i den danske organisation med hovedansvaret for at udvikle og drive public affairs indsatsen i Verdensnaturfonden.

WWF har stor samfundsmæssig indflydelse gennem samarbejdspartnerskaber og det stærke internationale WWF-netværk. Nu søger WWF en leder, der har drive og vilje til at tage strategien og indflydelsen ind på Christiansborg og derigennem løfte den grønne agenda til et nyt niveau. WWF er sammen med en række store organisationer ved at igangsætte store danske og internationale projekter, og som Head of Public Affairs bliver det din opgave at skabe for politisk støtte til disse projekter for derigennem at skabe størst muligt impact for naturen.

I rollen som Head of Public Affairs får du ansvaret for at udvikle og drive det strategiske arbejde med stakeholder relations på tværs af WWF Verdensnaturfonden. Ikke bare nationalt men også internationalt idet du kommer til at arbejde tæt sammen med vores internationale WWF-kolleger bl.a. igennem European Policy Office. WWF vil være playmakers og du skal drive arbejdet med at gøre fonden til en proaktiv og initiativrig partner imod relevante stakeholders på politisk og myndighedsniveau.

Du bliver overordnet ansvarlig for:

 • Identificere og kortlægge de vigtigste stakeholders for WWF Verdensnaturfonden samt udarbejde en struktureret plan for at udvikle relationer til disse.
 • Samarbejde med de øvrige afdelinger i fonden og internationalt igennem WWF netværket om stakeholder relations relateret til kampagner, programmer og interessevaretagelsen i det hele taget. 
 • Proaktivt monitorere og håndtere stakeholder risici især politisk på nationalt såvel som europæisk niveau.
 • I dybt samspil med de natur- og miljøfaglige afdelinger i WWF Verdensnaturfonden sikre at fonden proaktivt er på banen med relevante initiativer og indspil – også i det lovforberedende arbejde og før politikkerne er forhandlet på plads.
 • Støtte op om arbejdet med WWF’s synlighed og position i det offentlige rum samt at sikre samspillet mellem de videnskabeligt funderede natur- og miljøaktiviteter og de eksterne interessenter.
 • Daglig og faglig ledelse af en public affairs specialist.

Som Head of Public Affairs bliver du en del af ledelsen i WWF Verdensnaturfonden, og du refererer til Generalsekretæren. Du får dermed et stort medansvar for at sætte og implementere den strategiske retning for fonden i Danmark.

Din profil

Du har en relevant uddannelse som f.eks. scient.pol., økonom eller evt. journalist samt erfaring med public affairs indenfor et relativt komplekst fagområde med mange og modsatrettede interessenter. Din erfaring kan f.eks. stamme fra en rolle som public affairs ansvarlig i en indflydelsesrig virksomhed, erhvervsorganisation eller anden relevant organisation. Det er muligt at du har arbejdet på et bureau eller i det politiske system, f.eks. som særlig rådgiver på Slotsholmen el.lign. Sandsynligvis har du allerede i dag et tungt netværk i relevante dele af centraladministrationen og til andre myndighedsaktører. Under alle omstændigheder har du stor lyst og evne til at udbygge og aktivere et sådant netværk.

Mere konkret har du:

 • Strategiske kompetencer og evnen til at arbejde med public affairs som både relationelt arbejde og fagligt kompleks policy-udvikling.
 • Særdeles velfungerende relationelle evner – en udadvendt og netværkende personlighed, der åbner døre og tænker systematisk om dit netværk.
 • Robusthed og udholdenhed til at arbejde proaktivt og konstruktivt med de relevante myndighederne og interessenter uanset hvilken vej de politiske vinde måtte blæse.
 • Initiativrigdom og pragmatisk kreativitet – du forstår at sætte dig godt nok ind i komplekse policy-områder til at du på forkant at kan se snubletrådene og sammen med faglige specialister at udtænke scenarier for disse.
 • Evnen og lysten til at skabe et inspirerende arbejdsmiljø med fælles retning, holdånd og virkelyst
 • Erfaring med at influere stærke fagspecialister så budskaber bliver vinklet ikke bare korrekt men også relevant og overbevisende.

WWF tilbyder

Et inspirerende og udviklende job i verdens førende naturorganisation, der er i Danmark, har fordoblet i størrelse de seneste fire år. Du kommer til at indgå i et internationalt miljø med en lang række komplekse og store danskfinansierede projekter i hele verden – projekter, som har stor betydning for natur- og miljøbeskyttelsesarbejdet nationalt og internationalt. Samtidig bliver du del af en ambitiøs, innovativ, tværfaglig organisation, der tæller både miljø faglige kompetencer, kommunikation, fundraising, public affairs, administration og presse.

Interesseret?

Husum Search bistår med denne rekruttering. Hvis du har interesse i stillingen eller spørgsmål er du velkommen til i fuld fortrolighed at kontakte Kristian Husum på kristian@husumsearch.dk eller tlf. 29 89 41 09.

Scroll to Top
Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.